Kedves Olvasónk! Tisztelt Érdeklődő!

Talán tapasztalta, hogy egy ideje korábbi jól ismert honalapunk nem elérhető. Igyekszünk a jól ismert, közkedvelt tartalmakat és újakat is kitenni cégünkről, önkormányzatokról, és a regionális tudományok területéről. A honlap építése hosszú időt vesz igénybe. Ehhez kérjük szíves türelmét. Reméljük, hogy új honlapunk is olyan sikeres lesz, mint a korábbi! Reméljük, hogy továbbra is megmarad rendszeres látogatónk!

 

Üdvözlettel!!

 

dr. Kovács Róbert

ügyvezető

 

 

 

 

Tisztelt látogató!
Tájékoztatjuk, hogy oldalunk sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további használatával Ön elfogadja ezek használatát. További információk.

A Helyi Obszervatórium célja

A Helyi Obszervatórium közvetlen célja a kormányzás átláthatóságának biztosítása, a területfejlesztési, térségfejlesztési, és településfejlesztési célok és eszközök, vagyis a gazdaság- és fejlesztéspolitika egészének hatékonyságjavítása érdekében olyan közérthető mutatószámok kialakítása, amelyekkel az egyes önkormányzatok és térségek munkája, valamint teljesítménye összehasonlíthatóvá válik. Mindemellett a Helyi Obszervatórium célja az is, hogy a gazdaságfejlesztés, a területfejlesztés számára a hazai és külföldi „jó gyakorlatokat” gyűjtse, és azokat konkrét viszonyokra adaptálja.A Helyi Obszervatórium hosszú távú célkitűzése, hogy az Európai Unió, és a kelet-közép-európai térség önkormányzati, és térségi folyamatait figyelő módszertani központjává váljon.

Local & Regional Monitoring Institute

LRMI Helyi Obszervatórium Tudományos Elemző és Tanácsadó Nonprofit Kft.

1021 Budapest, Labanc u. 53/c
Cégjegyzékszám: 01-09-891344 ♢ Adószám: 14154061-2-41.

Levélcím
1539 Bp. Pf.:581

Telefon
+36 30 450 9511

E-mail
info@lrmi.hu
"A község szabadsága, amely oly nehezen jön létre, egyben a legvédtelenebb is a hatalom beavatkozásaival szemben. A községi intézmények aligha tudnák felvenni a versenyt egy vállalkozó szellemű erős kormányzattal, így ahhoz, hogy sikeresen védjék magukat, előbb össze kell kapcsolódniuk a nemzet eszméivel és szokásaival. Így tehát a községi szabadság, amíg át nem hatolt az erkölcsbe, könnyen szétzúzható, viszont addig nem hatolhat be az erkölcsökbe, míg előbb hosszú ideig meg nem volt a törvényekben."
Alexis de Tocqueville: A demokrácia Amerikában